TASARIM ÇALIŞMALARINIZIN TÜRK PATENT KURUMUNDAN TESCİL EDİLMESİNİ SAĞLIYORUZ!

Türk Patent ve Marka Kurumu ile Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz arasında yapılan protokol kapsamında patent, faydalı model ve tasarım geliştiren öğrencilerimizin çalışmaları, İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezimiz aracılığı ile sizler tarafından herhangi bir ücret ödenmeden tescil edilebilecektir. Şu ana kadar kurumumuzdan 20 tasarım başvuru yapılmıştır.

Bu sayıyı artırmak ve öğrencilerimizin özgün çalışmalarını tescilli hale getirmek amacıyla, ilk etapta tasarım geliştiren öğrencilerimizin çalışmaları değerlendirilerek, tasarım tesciline uygun olan çalışmaların başvuruları, Türk Patent ve Marka Kurumu başvuru modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.

Tasarımın nasıl olması gerektiği ve ne tür işlemlerin yapılması gerektiği aşağıdaki linklerdeki dosyalarda mevcuttur.

Tasarım başvurusunun öğrenci adına yapılabilmesi için velinin(anne ya da baba) e-Devlet üzerinden veli/vasi onay işlemlerini yapması gerekmektedir.

Tasarım başvurusunda istenilen bilgiler için bir ön başvuru formu hazırlanmıştır. Başvuru hakkı kazanan tasarımlar iletişim mailiniz aracılığı ile sizlere bildirilecektir.

Başvuru için formda bulunan:

1.      Tasarımı açık ve net bir şekilde gösteren jpeg formatlı resmi ya da çizimi. (Bilgisayar ya da el çizimi olabilir. Tasarım resminde/çiziminde kesinlikle yazı, işaret okları vb. şekiller olmaması gereklidir! Sadece üstten veya önden görünüm olabileceği gibi buna ek olarak sağdan-soldan-arkadan ve alttan görünümler de eklenebilir. Her bir görünüm ayrı bir jpeg olmalıdır.)

2.      Tasarımın ismi

3.      Tasarımın kısa açıklaması

4.      Veli/vasi onayı

5.      Diğer öğrenci bilgilerinin eksiksiz olarak doldurulması gereklidir.

*Veli Vasi Onayı açıklaması için TIKLAYINIZ

*Tasarım Açıklama Kılavuzu için TIKLAYINIZ

*Kurumumuzdan başvurusu yapılmış tasarım örnekleri için TIKLAYINIZ

*Başvuru Formu için TIKLAYINIZ

Soru ve sorunlarınız için bilsemtasarimtescil@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

Yaratıcı, farklı, estetik, özgün tasarımım var diyen her öğrencilerimiz tasarım başvurusunda bulunabilir.

Yayın: 08.06.2021 - Güncelleme: 08.06.2021 17:57 - Görüntülenme: 523