İSTANBUL / ATAŞEHİR - İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi

EĞİTMEN : Diyetisyen Uzmanı Sezer Armağan ÇELEBİ

Katkılarından dolayı  Eğitimcimiz Diyetisyen Sezer Armağan ÇELEBİ ve ekibine, müdür yardımcımız Halil Şemsettin VAROL´a ve katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

PDR Servisinin kurum müdürlüğünün desteğiyle düzenlemiş olduğu "Özel Yetenekli Çocuk Ailesi Olmak" konulu seminerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı velilerimize teşekkür ederiz. Kurum Müdür Vekili Ferhat ŞAHİN´İN açılış konuşması ile başlayan seminerde Rehber Öğretmenimiz Oğuzhan YAVUZ,  özel yetenekli çocukların ve ailelerinin  karşılaşmış oldukları problemler ve çözüm önerileri üzerinde durmuştur.  Velilerimize kurum tanıtım broşürleri ve özel yetenekli öğrenci bülteni dağıtılmıştır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle misafiri olduğumuz Ataşehir Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi ortak bir program hazırlamıştır.

DEĞERLİ VELİLERİMİZ ÖNCELİKLE GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ YOĞUN İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ. VELİ AKADEMİLERİYLE İLGİLİ İLK EĞİTİMİMİZ 8.12.2018 ( CUMARTESİ ) SAAT 13.30-14.30 DA ALİ İHSAN HAYIRLI OĞLU ORTAOKULU KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞECEKTİR ( KONFERANS SALONU EN ÜST KATTA ). ( KAYIT YAPTIRMAMIŞ VELİLERİMİZ DE KATILABİLİRLER )

EĞİTİM KONUSU: Sağlıklı Beslenme EĞİTMEN             : Diyetisyen Sezer Armağan ÇELEBİ   PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ:  Müdür Yardımcısı : Ferhat ŞAHİN Rehber Öğretmen : İbrahim KOÇ Sınıf Öğretmeni     : Berna Bengü BURSALIOĞLU

Çekya’nın başkenti Prag’ da düzenlenen 27. Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası 18 yaş altı kategorisinde öğrencilerimizden Yunus Emre Büyükkale Dünya 7. si, Bahar Açılan Dünya 11.si olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dikeriz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulamalı Okulu Öğretmenleri ve öğrencileriyle İstanbul Bilim Sana Merkezi Koro ve Orkestrası öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı Üsküdar Türkan Sabancı Görme Engelliler okulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Çalışmada emeği geçen İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri ve Müzik Öğretmeni Elvan Şimşek ile Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Öğrencileri ve Müzik Öğretmeni Özge Dikicilere emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

08.12.2018 Cumartesi günü saat 12:00-13:20 arasında konferans salonumuzda "Özel Yetenekli Çocuk Ailesi Olmak" konulu veli seminerimiz yapılacaktır.  Seminere tüm destek velilerimiz , öyg-resim, öyg-müzik velilerimiz davetlidir. Önceki yıllarda çalışmaya katılmamış diğer veli gruplarımız da katılabilirler.

Yer: Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulamalı Okulu Konferans Salonu

Ekim ayından itibaren başlatmış olduğumuz öğrenci temsilcisi seçim süreci 2 Aralık 2018 tarihinde sonlanmıştır. Adaylarımızdan Emre ERYILMAZ en yüksek oy’u alarak Bilsem öğrenci temsilcisi seçilmiştir. İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi olarak kendisini tebrik ederiz. Aşağıdaki linkte öğrencimizin CV’si paylaşılmıştır. CV için lütfen linki tıklayınız.

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Kas

İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Birimi olarak 23 Kasım 2018 tarihinde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Acıbadem Kampüsüne gezi düzenledik. Gezi, Görsel Sanatlar Birimi ÖYG3- ÖYG4 ve Proje Döneminden 32 öğrencimizinkatılımıyla gerçekleşti.Üniversitenin Moda ve Tekstil Tasarım BölümBaşkanı Prof. Dr. M.  Biret TAVMAN ERTUĞRUL’ un organizasyonu ile Öğretim Görevlisi Zeynep İrem Sabonuç Gönül’ ün rehberliğinde; dokuma atölyesi, örgü atölyesi,  giysi kalıp atölyesi, tekstil baskı atölyeleri gezildi ve bu atölyelerde yapılan çalışmalar ayrıntılı olarak incelendi. Öğrencilerimizin yaptığı Moda Tasarım çalışmaları bölüm hocaları ile paylaşıldı ve üzerlerinde konuşularak değerlendirildi. Bu değerlendirmeler öğrencilerimize yol gösterici olması bakımından etkili oldu.

Tüm öğrencilerle birlikte Şenel Genç hocanın uygulamalı giysi kalıp dersine katılım sağlandı. Bu derste bir giysi kalıbı hazırlamanın temel bilgileri verildi. Feriha Işıldar Hocanın yürütücülüğünde uygulamalı workshop atölyesi gerçekleştirildi.  Bu Atölye çalışmasında öğrencilerimiz  kumaş ve ip gibi farklı tekstil materyalleri ile bir fotoğraf tamamlama uygulaması yaptılar.  Bu uygulamayı grup olarak gerçekleştirdiler, böylelikle ekip ruhunu yaşadılar.

Ardından Fakültede bulunan Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarım, İç Mimarlık, Seramik, Resim bölümleri de gezildi. Ve bu bölümlerde yapılan çalışmalar ve içerikleri öğrencilere kısa sunumlarla açıklandı.

Gezi değerlendirmesinde öğrenciler özellikle etkilendikleri, kendilerine yakın buldukları alanları ifade ettiler. Gezi esnasında ilgi duydukları alanları daha derinlemesine sorgulayıp, incelediler.

Görsel Sanatlar Birimi Öğretmenleri: Esra Yılmaz, Eylem Özgül Ertem, Nermin Aksoy

Kas

İstanbul il milli eğitim Müdürlüğü’nün Öğrencilerde Ekolojik Okuryazarlı Arttırmak Adına Yürüttüğü ‘’Ağaçların Adları İstanbul’’ Projesi Kapsamında Proje Sorumlusu Hüveyda GÜMÜŞ Kurumumuzu ve Kurum Bahçesinde Bulunan Ağaçların Envanterinin Çıkarılması İçin İlk Ziyaretini Yaptı.

Kas

Ataşehir İlçe Kaymakamımız Sayın İsmail Hakkı ERTAŞ  İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Robistim takımı öğrencileri Onur Kılıç, Furkan Küçükarslan,  Ömer Gürbüz, Kağan Soy ve danışman öğretmenleri Bekir BAYRAK´I göstermiş oldukları bu büyük başarıdan dolayı tebrik ederek hediyeler verdi.