May

Kurumumuz giriş çıkış saatleri 10 MAYIS 2022 tarihine kadar aynı kalacak olup ( çıkış: 19.25 ), 10 MAYIS tarihi itibariyle blok ders sistemine geçilecektir.

10 Mayıs 2022 tarihi itibariyle kurum ders giriş çıkış saatleri:

1. blok: 16.40-18.00

ara:18.00-18.10

2. blok: 18.10-19.30

Nis

Değerli kurum çalışanlarımız, velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz,

Kurum ve kuruluşlarca bilgilendirme amacıyla ikaz alarm işaretleri broşürü yayınlanmıştır.

Nis

Kurumumuzda yapılan E Twinning DESIGN, PRINT, PLAY! projesi kapsamında öğrencilerimizin yaptığı Poster Tasarımları için oylarınızı bekliyoruz.

Linki tıklayarak oy verebilirsiniz:  http://meb.ai/ULwvoa

Nis

İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi olarak MEB&TSE işbirliğinde hazırlanan Eğitim Kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kılavuzuna uygunluk belgemizi teslim aldık.

Değerli velilerimiz,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olduğundan Cumartesi günü kurumumuz kapalıdır.

Nis

Öğrencilerimiz seçtiği atölye eğitimlerini Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde yer alan alanında uzman akademisyenlerden alacak!

Aşağıdaki açılacak atölyelerimize başvurular 14 Nisan 2022 Perşembe günü saat 20.00'da açılacaktır. Her bir atölye kontenjanlı olup yeterli öğrenci başvuru yaptığında da sistem kapanacaktır.

HATIRLATMA: Başvuru linki 14 Nisan 2022 Perşembe günü saat 20.00'da aktif olacaktır.

Atölyelerimiz 19.04.2022 itibari ile başlayacaktır.

Nis

İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi olarak Üstün yetenekli çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlamak için ebeveynlerin de gelişimlerini her zaman destekliyoruz. Üstün yetenekli çocuklarınızın dünyasını daha yakından tanımak için 20 yılı aşkın süredir Özel Yetenekliler alanında çalışan istanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi , Özel Eğitim Bölümü, Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim Üyesi Doç. Dr. Marilena Z.Leana TAŞÇILAR tarafından 7 oturum  "Ebeveynlerle Bibliyoterapi Uygulamaları" veli atölyesi yapılacaktır.

Oturumlar yüz yüze olarak İstanbul Fuat Sezgin Bilsem Konferans salonunda 17:00-19:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Oturum tarihleri aşağıdaki gibidir:

1. Oturum: 22 Nisan 2022

2. Oturum: 29 Nisan 2022

3. Oturum: 6 Mayıs 2022

4. Oturum: 13 Mayıs 2022

5. Oturum: 20 Mayıs 2022

6. Oturum: 3 Haziran 2022

7. Oturum: 10 Haziran 2022

Değerli velilerimiz,

2021-2022 eğitim öğretim yılının 2. ara tatili olan 11 Nisan - 15 Nisan 2022 arası kurumumuzda ders yapılmayacaktır.

Hafta bütünlüğü dolayısıyla 9 Nisan 2022'de ders yapılacak olup 16 Nisan 2022'de yine ara tatil haftası içinde olacağımızdan ders yapılmayacaktır. Kurumumuz 19 Nisan 2022 tarihinde eğitim öğretime devam edecektir.

30. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı 2022 Yılı

Ülkemizde temel bilimler ve bilgisayar alanlarında nitelikli insan kaynağını oluşturmak, öğrencileri bu alanlarda çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve ulusal ve uluslararası olimpiyatlara hazırlamak üzere TÜBİTAK tarafından 2202 - Bilim Olimpiyatları Programı yürütülmektedir.

Bu kapsamda; Astronomi ve Astrofizik (2022 yılında yeni eklenmiştir), Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Ortaokul Bilgisayar, Ortaokul Matematik alanlarında 21 Mayıs 2022 tarihinde 81 il merkezinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (Lefkoşa) Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı düzenlenecektir.

Nis

Ramazan ayı dolayısıyla hafta içi ders saatlerimizde güncelleme yapılmıştır. Giriş saatimiz değişmemekle birlikte çıkış saatimiz 19.25'e alınmıştır.

Hafta sonu ise ders saatlerimizde herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir.

Şbt

Projemiz İstanbul Fuat Sezgin BİLSEM 5. sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. Projemiz öğrencilerimize çevre bilincini STEAM yaklaşımı ile kazandırmak amacıyla kurulmuştur.Öğrencilerimizin geri dönüşüm malzemeleri ile tasarım yapmalarını ve STEAM yaklaşımı ile gerçek dünya problemlerini yaparak yaşayarak çözmelerini hedeflemekteyiz.

Projede toplam 5 öğrenci görev alacaktır. 5. sınıfta okuyan "İlk başvuru yapan 2 erkek ve 3 kız öğrenci seçilecektir."

Projeye kabul edilen öğrenciler ile "" 21 şubat 2022 tarihinde saat 17:00' de ilk eğitim online "" olarak yapılacaktır.

Şbt

Kurumumuzda UNESCO destekli uygulamaya koyacağımız "KÜLTÜRÜM GELECEĞİM" Projesine katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz için duyurudur:

Eğitimler 8 Şubat 2022 tarihi itibari ile başlayacaktır.

SÜRE: 8 hafta sürecektir.

GÜN-SAAT: Salı ve Çarşamba günleri 16.40 - 19.50 saatleri arasında yapılacaktır.

YER: Müzik Salonunda gerçekleşecektir.

Ock

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayelerinde, kurumumuz İstanbul Fuat Sezgin BİLSEMin ikincisi düzenlediği Bilim Kampı, bu defa Şişli BİLSEMin de desteği ve birbieinden değerli katılımcılarıyla başlıyor. ARGEM ve tüm BİLSEM öğrenci ve velilerine yönelik bu Bilim Kampında felsefeden sanata, havacılıktan dijitalleşmeye varan birçok konu konuşulacak.

24.01.2022, 13.00da Kurumumuz müdürü Hülya ÖZYÜREK ve Şişli BİLSEM müdürü Dr. Kader ARKAN SEZGİN açılışıyla başlayacak olup program akışını takip ederek 5 gün boyunca kampımıza katılabilirsiniz.