Kas

Kurum olarak Uluslararası Posta Sanatı Resim Sergisi yapıyoruz. Temamız: İnsan. Her haliyle insan.

Neden bu temayı seçtik? İnsanlık tarihindeki evrimsel gelişmelerin ve kültürel çeşitliliğin bir yansıması olan insan yüzyıllardır sanatın merkezinde yer almıştır. Bu nedenle bu sergiyi insan adınla düzenlemeye karar verdik. Sanat insanları bir araya getirebilir ve iletişim kurabilir. İnsanlar farklı coğrafyalardan kültürlerden ve dönemlerden gelirler; ancak düşünceleri ve deneyimleri tüm insanlığın ortak bir dilidir. Bu sergi bu evrensel bağlantıya odaklanır, insan teması sosyal ve kültürel meselelere ele almak için de bir araç olabilir. Sergimizle insan haklarından çevre sorunlarına kadar geniş bir yelpazede tüm toplumsal meselelere ışık tutan eserlere evsahipliği yapacağız.

Tüm öğrenci ve velilerimiz katılabilir. tek şartımız bu sergiye çalışmanızı posta yoluyla yollamanızdır.

Düzenleme Kurulu:

Kerem Özcan EROĞLU

Zeynep YILDIRIM

Sanem DURAN

İlgili Çağrı, Şartname ve Afişimiz aşağıdadır.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI,  BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ YÖNERGESİ

"MADDE14 :  (3) gereği: BİLSEM’e kayıtlı olup kayıt güncelleme döneminde işlem yaptırmayan öğrencilerin BİLSEM ile ilişiği kesilir. Ancak kayıt güncelleme tarihleri içinde resmî mazeret belirtilmesi hâlinde bu hüküm uygulanmaz."

**Kayıt yenileme döneminde kayıt yenileme yapmayan velilerimize SMS ve Mail yoluyla tekrar hatırlatmalar yapılmış olup 15.12.2023 tarihine kadar kayıt yenilemesi yapılmayan öğrencilerimizin kayıtları silinecektir.

İLETİŞİM İÇİN: istanbulfuatsezginbilsem.meb@gmail.com

İLGİLİ MÜDÜR YARDIMCISI: Süleyman AKTI

Kas

14 alt proje, 14 dnaışman öğretmen ve 39 öğrenci ile hazırladığımız TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarımıza tüm velilerimiz davetlidir!

Yürütücümüz Ayşe Kalkan Cingi ve ekibimize başarılar diliyoruz.

Ekm

Sayın velimiz, Atölye başvurularımız yeniden açılmıştır.

ÖNEMLİ:

1.  Hiç atölyeye yerleşemeyen öğrenciye öncelik verilecektir.

2.  2 tercih alınacaktır. Öncelikle birinci tercihiniz dikkate alınacaktır. Her atölyenin kontenjanı vardır. Atölyelerde boşluk kalırsa ikinci tercihinize de yerleşebilirsiniz.

3.  Atölye sayımız ve kontenjanımız kısıtlı olduğundan herkesi en az bir atölyeye yerleştirmeyi hedefliyoruz. Birden fazla atölye başvurusu için lütfen idareye başvuruda bulunmayınız.

4. Atölyelere başvuru fazla olduğundan listeler öğretmenin belirlediği yöntemle belirlenecektir.

Formu 24.10.2023 tarihine kadar doldurabilirsiniz.

**Sonuçlar size mail yoluyla bildirilecektir. Bazen mailler "diğer" kutusuna düştüğünden oraya da bakmayı ihmal etmeyiniz. Mail adresinizi yanlış yazarsanız mail size ulaşmaz, bu sizin sorumluluğunuzdadır. Sonuçlar açıklandığında Telegram ve İnstagramdan haberdar edileceksiniz.

Atöylelerimiz Kasımın ilk haftasında başlayacaktır.

Ekm

9 oturumluk Ebeveyn Eğitim programı olan "Özel Yetenekli Çocuğum Var" Veli Eğimimiz Psikolojik Danışmanımız Hatice UÇGUN öncülüğünde başlıyor.

Her hafta haftada 1 oturum olacak şekilde YÜZYÜZE olarak kurumumuzda gerçekleştirilecek ve grup sayısı 15 kişi ile sınırlı tutulacak kapalı bir grupla tamamlanacaktır. Özel yetenekli çocukların kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarına ortam sağlayarak mutlu ve üretken birer yetişkin olmalarında aileleri eğitimlerle destelemek amacıyla gerçekleştirilecek eğitimlere devamlılık önemlidir.

( YÜZYÜZE eğitimler  haftada bir gün 16.30-19.00 saatleri arasında kurumun konferans salonunda yapılacaktır )

HER ÇARŞAMBA 16:30'DA, YÜZYÜZE YAPILACAK PRPGRAMIN İLK OTURUMU 25 EKİM ÇARŞAMBADIR.
Oturum başlıkları aşağıdaki gibidir:
Modül 1 ÖZEL YETENEKLILIK/KENDIME YOLCULUK
Modül 2  EBEVEYNLIK/İLK DURAK
Modül 3 POZITIF DISIPLIN
Modül 4 GELIŞEN ÇOCUK/SOSYAL BAĞLAM/AKRAN İLIŞKILERI VE EMPATI
Modül 5 GELIŞEN ÇOCUK/DUYGUSAL BAĞLAM: MÜKEMMELIYETÇILIK VE OLUMSUZLUKLARLA BAŞ ETME
Modül 6 E-EBEVEYN OLMAK/TEKNOLOJININ RISKLERI
Modül 7 21. YÜZYIL BECERILERI/KENDINI TOPARLAMA GÜCÜ, İŞ BIRLIĞI YAPMA Modül 8  21. YÜZYIL BECERILERI ZAMAN YÖNETIMI VE PROBLEM ÇÖZME BECERILERI Modül 9  GÜÇLÜ KARAKTERLER GÜÇLÜ BIREYLER

Değerli velilerimiz,

Atölye yerleştirmelerimiz yapıldı. Atölyeye yerleşen öğrenci velilerine ve seçme işlemi yapılacak atölyeler için başvuran tüm velilere mailler atıldı. Lütfen mail sistemini kontrol ediniz.

Değerli velilerimiz,

Öğrenciniz 4 oturum sürecek Kariyer Rehberliği grup çalışmasına katılmak istiyorsa aşağıdaki formu doldurarak öğrenci adına başvurunuzu yapabilirsiniz.  Oturumlar kurum Psikolojik Danışmanımız Hatice UÇGUN tarafından yürütülecektir. Her oturumun süresi yaklaşık 80-90 dk arasıdır. Oturumlar kapalı grup çalışması olarak devam edecek olup devam zorunluluğu vardır.

OTURUMLAR: PERŞEMBE GÜNLERİ  SAAT 16:40-18:10 ARASI 50 NOLU DERSLİKTE YAPILACAKTIR.