TURKIYE ZEKA OYUNLARI YARISMASI Hakkında Öğrencilere Duyuru

TURKIYE ZEKA OYUNLARI YARISMASI

Öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştiren ve takım çalışması alışkanlıkları kazandıran Türkiye Zekâ oyunları yarışması için;

Başvuru tarihleri: 10 Ekim-17 Şubat 2023

Başvuru Süreci:

• sampiyona.tzv.org.tr adresinden bireysel başvuru yapılacaktır.

• İlkokul (1-2-3-4. sınıflar)", "Ortaokul (5-6-7-8.sınıflar) ve "Lise (Hazırlık/9-10-11-12. sınıflar)" olmak üzere üç farklı kategori mevcuttur.

• Kurum olarak İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi seçilecektir.

• Katılım ücreti her öğrenci için 50 TL'dir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra ücret ödeme ekranı açılacaktır. Kayıt ücreti dışında sınavlar için başka bir ücret alınmayacaktır.

Başvuru Sonrası Süreç:

• İl Finalleri Sınavı (internet üzerinden) 18 Şubat 2023,

• Bölge Finalleri Sınavı (internet üzerinden) 25 Mart 2023,

• Türkiye Finalleri Sınavı (Ankara'da yazılı sınav) 13 Mayıs 2023' te gerçekleşecektir.

Takım Sorumlusu Öğretmenler:

1-2-3-4. Sınıflar: Berna BURSALIOGLU-Şefika DOGAN- Ayşe KALKAN CİNGİ

5-6. Sınıflar: Dilek KOC

7-8. Sınıflar: Sami Sezer ARBAG

9. Sınıflar: Leyla ÖZTURK ZORA

10. Sınıflar: Metin CANDEMIR

11-12. Sınıflar: Demet KUZUBASIOGLU

Derecelendirme ve Ödül:

• Her sınıfta ilk üç dereceye giren takımlara kupa, takım üyesi öğrencilerine ve sorumlu öğretmenlerine madalya verilir. Ayrıca bu okullara çeşitli kitap ödülleri de verilecektir.

• Her sınıfta ilk üç dereceye giren takımların öğrencileri Şampiyona sonunda internet üzerinden yapılacak olan Türkiye Zekâ Vakfı "Düşünce Şenliği"ne katılım hakkı kazanır.

• Türkiye Finalleri Sınavı'nda yarışan tüm öğrenci ve öğretmenlere GriCeviz Bilişsel Beceri ve Zihinsel Gelişim Platformu için 1 yıllık aile üyeliği ödül olarak verilir.

Yayın: 02.12.2022 - Güncelleme: 16.12.2022 19:02 - Görüntülenme: 937